torstai 29. huhtikuuta 2021

Seinäteos projekti - asiakastyö

 Saimme koulussa tilausprojektin, missä asiakas halusi uuden teoksen työhuoneeseensa. Meillä oli hyvinkin vapaat kädet. Asiakkaan vaatimuksena oli että teos olisi raikas ja saisi värityksellään huoneen punapuiset työhuonekalusteet piiloon.




Hahmottelimme tilaa paperille. mittasimme alueen ja suunnittelimme mahdollista teosta.

 
Ideoimme mahdollisia värejä, pintoja ja muotoja leikkelemällä lehdistä kuvia ja tekemällä erilaisia moodboardeja. Päätimme tehdä taulumaisen teoksen maalamalla kankaalle.


        

       

 
Oikeiden värien löytäminen oli hankalaa ja siksi sekoitimme monia eri sävyjä. Päädyimme kuitenkin siihen, että vihreä väri sai huoneeseen heti eloa ja punainen puun väri ei enää paistanut kirkkaana. Pidimme myös erilaisista punaisen ja roosan ja nuden väreistä, joten lisäsimme niitä.
 
 
       

                   



       

   

Kokeilimme erilaisia keinoja ja päädyimme tapaan, jossa maaltaan ensin kalvolle ja sitten kalvo painetaan kankaalle ja täten maalikuvio tarttuu kankaalle. Kalvolla kokeilimme erilaisia pensselivetoja, mitkä jättivät erilaisia muotoja. Asiakas oli kertonut meille pitävänsä kukista, joten halusimme kalvojen avulla luoda muodoista kukkamaisia. 




 
Yhdellä kokeilukerralla kankaan päälle oli jäänyt langanpätkä mikä jätti raidan kankaalle, kun siihen painettii kalvolla päälle. Pidimme jäljestä ja päätimme tehdä niitä myös lopulliseen työhön.




Saimme myös idean prodeerata työn päälle kuvioita, mitkä toisivat työhön syvyyttä. Myös prodeerauksessa teimme useita kokeiluja, mutta päädyimme pysymään kukkateemassa, ja teimme koukeroisia kukkasia.
 
 




 Kuva vielä valmiosta työstä.

love, iiris

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Viimeisin postaus

Hoodie for the days you want to relax (english post)

Hello :)      In this post  I would like to show you all a hoodie I designed and made. I recently fell in love with Koi fish. This species i...