torstai 19. marraskuuta 2020

3D-suunnittelu vaatemaailmassa

 3D-suunnittelussa, ohjelmalla tehdään suunnitelma, tai malli haluamasta asiasta ja sitä voidaan tarkastella kolmiulitteisesti. Vaatemaailmassa suunnitteluohjelmaan luodaan kaava ja ohjelma tekee kaavasta avatarille vaatteen. Vaatteen ollessa avatarin päällä, sitä pystytään tarkastelemaan eri kuvakulmista ja tarvittaessa muokkaamaan. Ohjelmaan saa myös skannattua oikeat materiaalit ja värit. Se myös pystyy laskemaan, onko kangas laskeutuvaa vai ryhdiskästä.

Kestävän kehityksen kannalta 3D-suunnittelu on todella kannattavaa, sillä se säästää aikaa ja ympäristöä, sekä karsii turhia työvaiheita. Yhden vaatteen protokappale saattaa lentää neljä kertaa suunnittelijan ja tehtaan välillä, joten on järkevämpää, kun 3D-suunnittelussa yhden protokapplaeen lähettäminen riittää.

                       Halti-logo-slogan 

 

Laura Romen on suomalaisen ulkovaate ja varuste yritys Haltin toiminnna johdosta ja hän kertoo, että vastuullisuus on heille hyvin tärkeää. Halti päätti alkaa käyttää 3D-suunnittelua uusien mallistojen tuotannossa.  Romen myös kertoo, että hän toivoisi lähitulevaisuudessa myyjien pystyvän esitellä uudet mallistot asiakkaille 3D-mallikappaleiden avulla. 

                    Ostoskeskus, Shopwindow, Muotivaatteet    

 

3D-suunnittelu on vasta aluillaan ja sitä verratan valokuvauksen kehitykseen. Valokuvaus on kehittynyt paljon tiuhaan tahtiin ja uskotaan, että myös 3D-suunnittelulla on suuret mahdollisuudet. Myös Laura Romen uskoo, että 3D-kuvista tulee  tärkeä osa myyntiä ja markkinointia. Esimerkiksi mahdollisuus virtuaalisille myymälöille ja show-roomeille. 


lähteet: https://pixabay.com/fi/photos/ostoskeskus-shopwindow-muotivaatteet-1316787/

https://ulkoilunmaailma.fi/ulkoilma/talta-nayttaa-uusi-halti/ 

https://www.fablehti.fi/

 

love, iiris

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Viimeisin postaus

Hoodie for the days you want to relax (english post)

Hello :)      In this post  I would like to show you all a hoodie I designed and made. I recently fell in love with Koi fish. This species i...