keskiviikko 7. huhtikuuta 2021

Vetoketju

 On harmillisen yleistä että vaatteen vetoketju hajoaa, varsinkin farkuissa, kun se jää helposti jumiin. Vetoketjun vaihtaminen kuitenkin onnistuu. Helposti lähtee purkamaan koko farkun etuosaa, missä vetoketju on. Tämä kuitenkin vain vaikeuttaa korjausta. Pura siis vain sen verran, että vetketju lähtee irti. Vyötärön kaitaletta joutuu myös purkamaan hieman, sillä vetoketju on myös sen välissä. 

 

 

Kun vetoketju on irti, otetaan uusi ehjä vetoketju ja ommellaan se ensin napinläven puolelle farkkuja. Aloita avaamalla vetoketju ja laittamalla sen pää vyötärökaitaleen väliin. Sitten loppuvetoketjun voi asetella samalla tavalla kun aikasempi vetoketju oli. Ensin omellaan vyötärökaitale kiinni ja sitten jatketaan siitä suoralla ompeleella vetoketjun alaosaan asti.

Nyt vetoketju on puoliksi kiinni. Seuraavaksi nappi ja vetoketju suljetaan. Vetoketjun toinen puoli kiinnitetään nuppineuloilla niin, että vetoketjun reuna riittää samaan kohtaan, missä päällipuolella on tikkaus. Sitten vetoketju ommellaan farkkujen päällipuolelta vanhan tikin päältä. Pitää olla hyvin varvainen vetoketjun lopussa, ettei osu lukkoon.



 

Myös takin vetoketju voi hajota. Korjaaminen aloitetaan samoin tavoin, kun housujen vetoketjun korjaus. Irroittamalla vetoketju. Sitten otetaan uusi vetoketju mikä kiinnitetään toiselta puolelta nuppineuloilla takkiin. Sen jälkeen sen puolen voi ommella kiinni. Seuraavaksi kiinnitetään toinen puoli nuppineuloilla ja on hyvin tärkeää, että kohdistaa vetoketjun yläosat tarkasti, niin että vetoketju sulkeutuu tasaisesti. Sitten toisenkin puolen voi ommella kiinni. Näin takki on ehjä ja siinä on uusi vetoketju.

kuvat:pixabay

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Viimeisin postaus

Hoodie for the days you want to relax (english post)

Hello :)      In this post  I would like to show you all a hoodie I designed and made. I recently fell in love with Koi fish. This species i...