perjantai 9. huhtikuuta 2021

Töiden esittelyä

 

 


 Mainitsinkin aikasemmassa postauksessa, että olin työharjoittelussa ompelimo Sarissalla. Asiakastöiden lisäksi tein myös omia töitä. Tässä postauksessa ajttelin esitellä niitä. 

 

 

Enismmäisenä tein 90-luvun henkisen hupparin. Löysimme ohjeet 1991 vuoden muotilehdestä. Alkuperöisesä ohjeessa oli taskut sivusaumassa, mutta päätin etten tee niitä. Materiaalina käytin vanhaa pörröistä vilttiä. Huppari on malliltaan lyhyt ja löysä. Hihat koostuvat etu- ja takakappaleista ja ovat hyvin väljät. Sekä hihoissa, että helmassa on kuminauhat. Edessä on vetoketju, mutta se vain yläosassa. Näin hupparin saa helpommin päälle. Vetoketjua voi pitää kiinni tai halutessaan sen voi avata ja laittaa alle paidan tuomaan yksityiskohtia asuun.

 

 

 

 

 


 Halusin kesäksi itselleni hameen. Päätin tehdä pohkeisiin asti ylettyvän kynähameen, missä helmassa on röyhelökaitale. Kankaana käytin kukkakuvioista viskoosia ja vuoressa käytin vaaleaa viskoosia. Muokkasin tehdaskaavaa kaventamalla helman alaosaa sekä kehitin röyhelökaitaleelle oman kaitaleen kellottamalla tehdaskaavan helmanosan. Vyötärössä on piilovetoketju.

 

 

 

 

 

 

 

    Minulla oli tarve uusille kangaskaseille, joten päätin tehdä kaksi erikokoista. Halusin isompaan kassiin myös taskun. En ollut aikaisemmin kokeillut tämän tapaista taskua, ja se oli aluksi vähän vaikea hahmottaa, mutta lopujen lopuksi aika helppo. Tein molempiin kasseihin ylös kaitaleen, jotta yläreuna olisi tukevampi. Isommssa kassissa kahvat ovat kaitaleen välissä. Pienemmässä kassissa halusin ommella kahvat ulkopuolelle, jotta siihen tulisi vähän eri näköä. Ajattelin käyttää isompaa kassia kaupassa tai koulussa, jos kuljetan paljon tavaraa, joten päätin ommella siihe kulmat niin, että pohja olisi vähän leveämpi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Viimeisin postaus

Hoodie for the days you want to relax (english post)

Hello :)      In this post  I would like to show you all a hoodie I designed and made. I recently fell in love with Koi fish. This species i...