perjantai 9. huhtikuuta 2021

Työharjoittelu

 Olin helmi- ja maaliskuun työharjoittelussa omplimo Sarissalla. Tein paljon korjaus töitä, missä joko korjasin vaatteita tai pidensin/lyhesin hihoja ja lahkeita. Tein näistä erillisä postauksia, missä kerroin miten voi itse korjata vaatteita. Mutta tein myös muutamia muita asiakastöitä ja tässä postauksessa halusin näyttää niitä. 


Asiakas oli vahingossa tilannut parisängyn peittoon tarkoitetun pussilakanan, joten se oli aivan liian iso. Ompelin siitä oikean kokoisen ja ylijäämäkankaasta tein asiakkalle toisen tyynyliinan. Näin kangasta ei mennyt hukkaan. 

Tein myös paljon erilaisia kasseja. Aloitin perus yksinkertaisilla kangaskasseilla, mutta myöhemmin tein kasseja missä oli vetoketju kassin suussa. Lisäksi vetoketju oli ommeltu erilliseen kaitaleeseen ja pohjaan oli ommeltu kulmat niin että pohjasta tuli leveämpi. Näin kasseihin tuli käsilaukku henkeä. Tein myös kauppakasseja. Käytin mallina vanhaa kauppakassiksi tarkoitettua kangaskassia. Se oli tehty ohuesta mutta jämäkästä kankaasta. Käytin samanlaista mateiaalia osassa kasesita, mutta käytin myös paksumpaa kangasta osassa kaseista. Kuten mallissakin oli, tein kassiin pienen taskun, minne kassin voi taitella sisään, niin että se mahtuu sopiastija siististi pieneen tilaan. Näin se on myös helppo kaivaa laukusta. 

 Ompelin kaksi erilaista paitaa. Esimmäiseen paitaan tein etuosaan rypytyksen, mikä antoi tukevuutta ja mallia paitaan. Hihoista tein lyhyet, mutta muokkasin tehdaskavaa ja kellotin hihoista leveämmät ja tein hihan alaosaan rypytyksen. Lisäksi hihoissa ja pääntiessä on nauha kaitaleet.  Toinen paita oli hihaton ja siinä oli sekä edessä, että takana laskos. Tein helmasta kaarevan mallisen niin, että se loi sivusaumoihin pienet halkiot. Ohessa myös kuvat mitä käytin apuna. 

 



Viimeisenä tein kesämekon. Pituudeltaan se ylettyi juuri nilkkojen yläpuolelle ja hihat riittivät peittämään kyynerpäät. Mekon etukappale on napitettu keskeltä, mutta se on kuitenkin ommeltu kiinni, sillä mekon funktiona on olla helppo ja turvallinen kesävaate, niin ei tarvitse miettiä, että jotain vilkkuisi. Helma on a-linjainen ja aavistuksen rypytetty vyötäröltä.


Olin yhteensä 7 viikkoa työharjoitelussa. Tuntuu, että opin paljon uutta, mutta sain myös varmuutta vanhojen asioiden kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Viimeisin postaus

Hoodie for the days you want to relax (english post)

Hello :)      In this post  I would like to show you all a hoodie I designed and made. I recently fell in love with Koi fish. This species i...